De kracht van visualiseren

De kracht van visualiseren

Het was tijdens het schrijven van mijn masterscriptie in 2012 dat ik begon te dromen over het hebben van een eigen custom-made motor. En niet zomaar een motor. Een eigen zelfgemaakte café racer. Maar op dat moment was het hebben van een custom-made café racer een droom die wellicht niet direct binnen handbereik was. Met mijn studiebeurs en mijn bijbaantje had ik niet eens genoeg geld om een standaard motor aan te schaffen, laat staan een custom-made motor. Ik moest dus opzoek naar een creatieve oplossing. Ik kwam dus op het idee; ik kan misschien niet zo een motor kopen, maar ik kan er wel eentje zelf bouwen!

Mijn vader had nog een oude BMW K100 uit bouwjaar 1989 die ik gratis mocht hebben. Dit was mijn kans! Ik besloot om deze motor te gebruiken om mijn droom te verwezenlijken. Dit zou mijn custom-made café racer worden!

Maar hoe moest ik beginnen? Ik had helemaal geen verstand van hoe motoren werken. Ik had geen verstand van sleutelen. Ik wist niet hoe je moest lassen of slijpen. Kortom, ik wist helemaal niet hoe ik het moest aanpakken.

Na eindeloos plaatjes kijken van café racer begon ik me te visualiseren hoe de BMW van mijn vader eruit zou komen te zien als ik hem zou ombouwen. Ik begon te geloven dat ik ook zo een motor zou kunnen hebben. Ik begon zelfs te voelen hoe het zou zijn om door de straten van Amsterdam te cruisen. Sterker nog, ik begon te geloven dat ik zo een motor zelf kon bouwen! En als het me niet lukt, vind ik vast wel mensen die me erbij kunnen helpen. Anderhalf jaar laren was het zo ver. Mijn kindje was geboren. Het was me gelukt! Ik had mijn eigen custom-made BMW K100 café racer gebouwd!

Het hebben van een café racer is prachtig. Maar het er naar streven is voor mij een onvergetelijk proces geweest. Het proces was geweldig. Ik heb geleerd wat de kracht was van visualiseren, en dit heeft mijn visie op zaken revolutionair veranderd.

Wat er gebeurt in je brein

Door je doel te visualiseren creëer je namelijk een diep verlangen om het te bereiken. Na dit diepe verlangen begin je echt te geloven dat je het kunt verwezenlijken. Je brein begint te accepteren dat jouw verlangen ook echt werkelijkheid kan worden. Als gevolg hiervan gaat je brein in actie-modus en begint het opzoek te gaan naar elke mogelijke optie om je verlangen te realiseren. En voordat je het door hebt begin je alle opties voor je te zien zodat je ook echt je doel kunt bereiken. Het enige wat je nu nog moet doen is actie nemen en de opties aan te pakken.

Of je nu een café racer wilt bouwen, een carrière switch wilt maken, een afgetraind lichaam wilt hebben of een geweldige publieke spreker wilt zijn, het begint allemaal bij het visualiseren van je verlangen. Want als je het verlangen hebt, kun je het visualiseren, en als je het kunt visualiseren kunt je het verwezenlijken!

Probeer het maar. Je hebt niks te verliezen minder te verliezen dan een mooie droom!

Karim Hashem